Festklänningar för på och av dans golv

Festklänningar har funnits i hundratals år. Men även efter alla då, det finns ingen standard, accepterad definition av vad de är. Party klädsel kan bäras till både informella och formella frågor. Formaliteten i klädsel är ofta beroende av tid och plats där eventet hålls.

I början var festklänningar strikt formella klänningar. De bars av kvinnor i status eller privilegium till exklusiva evenemang. I själva verket var en av de första festklänningar i mantua, som var en löst sittande klänning som bars med en underkjol. Det blev populärt med de beau monde i 18th-talets Frankrike, där den enda festklänningar kvinnorna bar vid domstolen, dvs i närvaro av en monark.

Festklänningar växte allt mer dyra och genomarbetade som tiden gick. Kvällen och bollen klänningar utformades för kvinnor innebär. Sömmerskor används tunga, lyxiga tyger som bara rika hade råd. Det var inte förrän under 1900-talet att designers började göra klänningar för genomsnittliga kvinnor.

Som överklass kvinnor började visa lite mer hud med Magtröjor och högre hemlines, sjönk festklänningar i pris. Eftersom mönsterna var mindre genomarbetade och de krävs mindre tyg, blev dessa klänningar slutligen överkomligt. Enkla Axelbandslös och ärmar kappor vädjade till kvinnor av begränsade medel som ville se elegant och ha kul.

Moderna tider

Som vi nämnde i början, finns det ingen standard definition av vad en festklänningar faktiskt är. I själva verket är det mer förvirrande än någonsin. För överklassen kvinnor som lever i 1700-talets Frankrike, det var ganska uppenbart vad de skulle bära till en formell affär. Men den moderna kvinnan har att beakta flera faktorer innan hon väljer sin festklänningar. Den viktigaste, naturligtvis, är händelsen.

Formella frågor

Svart slips och vit fluga händelser är formella sociala sammankomster. Män förväntas bära smoking och kvinnor klänning i aftonklänningar. Men det finns ingen standard definition, är en aftonklänning vanligtvis en hellång klänning som är gjord av lyxiga material som satin, sammet, siden eller chiffong. I nederkant av klänning är vanligtvis fullängds, men te längd klänningar är helt acceptabel. Till skillnad från den boll klänning, som har en kjol, inga ärmar och en Axelbandslös livstycke, kanske aftonklänning remmar, ärmar eller stannat. Den formella klänningen finns i varje siluett inklusive A-line, slida, trumpet och sjöjungfrun.

På jobbet

Många kvinnor kamp över vad att bära till en fest hölls på jobbet. Det finns inget enkelt svar. Men det är alltid viktigt att tänka på som kommer att närvara. Om det är en casual personalfest med bara personalen och deras familjer, bör en kvinna gärna bära en rolig och flörtig cocktail klänning. Den klassiska lilla svarta klänningen är en office part favorit. Dock om företagskunder och medarbetare kommer att närvara, förväntas kvinnor klä i formella business klädsel.

Semi-formella

Cocktail-och middagsbjudningar är vanligtvis Semi-formella händelser. Även en aftonklänning skulle vara overkill, förväntas gäster vara presentabel. Detta innebär ingen t-shirts och jeans eller super korta klänningar. Som du kanske tror, är cocktail klänningar perfekta för dessa sammankomster. En liten svart klänning med en nederkant som understiger knäna är en can’t-miss. Enkelheten i outfit kan ofta kompletteras med smakfulla accessoarer som smycken, clutch väskor, sjalar och designer skor.

Informella

På en lite exklusiv middag med vänner och bekanta, bör en kvinna gärna bära ganska mycket något hon vill. Det sexigaste nummer som fortfarande behåller lite blygsamhet och anständighet är mini. Klänningen har en nederkant som faller till bara om knäna. Kvinnor som vill visa ännu mer hud kan bära en minikjol med en matchande topp.

Speciella evenemang

Den första formellt klänning de flesta kvinnor slits sin balklänning. Även om stilar och mode är alltid i flux, anses prom fortfarande en formell händelse. Golv längd klänningar kan göra någon kvinna eller flicka ser värdigt och elegant och mogen. När det kommer till stil, föredrar de flesta flickor att visa lite hud med Axelbandslös, ärmlösa klänningar med älskling necklines.

Den viktigaste och mest dyra klänning som de flesta kvinnor kommer aldrig bär är sin brudklänning. Dessa formella klänningar är naturligtvis inte festklänningar. De är allmänt tung och lång och nästan omöjligt att dansa i. Det är därför många brudar köpa en andra klänning, brukar kallas en mottagning klänning. Gjord av relativt lätta material som Taft och med hög hemlines, låt dessa festklänningar nya brudar dansa hela natten på sina mottagningar.

After all is said and done, a festklänningar should be comfortable and fun. They should match the special event or occasion if possible, but being different is never a crime. Mer info: http://www.kevinluo.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s